nog 1 keer frankrijk

Nu de twee dames wederom weer op reis gaan is het een mooi moment om eens terug te blikken op die lange twee maanden daar in het zuiden van frankrijk.
Twee maanden! het leek een eeuwigheid en voor je het doorhebt is het ook weer voorbij. Twee van die bleke snoeten, half misselijk van de reis naar boven toe en van alle afscheidsbiertjes en partijen voor ze uberhaupt ri. frankrijk kwamen.
 
het was een gezellig weerzien, daar hoog op de berg en we gunden ze de rust en de gite met een schoon bed om eens uit te slapen. Die enorme rugzakken torste ze overal mee naar toe. van de boerderij, naar de gite, naar de caravan . De caravan werd hun plek voor 8 weken dus die moest wel ergens leuk staan.
Met zijn allen de weilanden in om te bekijken wat nou een leuke plek was, gillende kinderen in de jeep en een waggelende caravan erachteraan. Er gebeurde wat, en uiteindelijk stond die naar het zin en konden ze zich nestelen. Zowel de dames als de rugzakken namen hun entree, ook buiten werd het gezellig gemaakt met een zitje voor de pauzes en de vrije uren.
En dan ben je zomaar met zes man om de camping op orde te krijgen. Want klaar waren we nog niet en alles leek belangrijk. Werkschemaas en prioriteitenlijsten moesten enige orde creeeren in de chaos en communicatie.
Er kwamen nanny taken, technische diensttaken en horecataken, zelfs de beesten werden niet vergeten.
We hebben met zijn allen hard staan ploeteren, vele kiloos zand, grind en aarde staan scheppen, bomen en stevige takken uit het bos werden omgebouwd tot hekwerken, vele gaten gegraven.
 
Het was soms mooi weer maar ook koud en guur, pauzes en vrije uren...., we kwamen er nauwelijks aan toe. De gezellige ligstoelen voor de caravan zijn uiteindelijk weggewaaid en hebben nooit de billen van Katrie en Anouk mogen voelen.
Maar goed, het was wel heel erg gezellig. iedereen had ook zijn ding. het keukentje beneden op het horecapleintje, viel onder de verantwoording van de ladies, en werd ingericht met wel 400 stuks serviesgoed en nog eens zoveel bestek en andere spullen. Ruimtegebrek werd opgelost door de kopjes dan maar op tehangen aan het plafond. de vorken werden tegen de muur geslagen en oude pannen werd onze ingang! Het zag er fantasstisch uit.
En eindelijk kwamen dan de eerste gasten. Klaar waren we niet maar dat wisten wij en de gasten niet. Die vonden het allemaal geweldig.  Eenmaal bekomen van de reis naar boven en als de rust neerdaalde over de gasten, werd het gezellig.
Iedere ochtend om 7 uur waren de dames vrolijk en fris present en stonden ze al klaar met sop en emmer om eens even lekker de toiletten te soppen; Wij stonden nog verdwaasd de slaap uit onze ogen te wrijven en soms waren we er niet, verslapen.
Het gaf allemaal niks; De koffie werd gezet en voor je ingeschonken, de verse broodjes beneden gehaald bij de bakker en de stemming zat er goed in.
Je kunt je niet bedenken wat een camping draaien nu precies inhoud, je moet het doen en je komt de klussen vanzelf tegen. dat je op een zonnige middag je een breuk staat te sjouwen om chemische toiletten schoon te maken. dat je rioleringen aan staat te leggen, nieuwe tafels staat te timmeren en als nepmamaas andermans kinderen probeert eten te geven, electriciteit, timmerwerk, zagen en enorme wassen draaien bij de wasserette.
het werd allemaal gedaan; Gelukkig hadden de dames twee dagen vrij gepland en dat waren ook de dagen dat ze wat meer zagen dan alleen maar de uitzichten rondom de boerderij. Zo kwamen ze nog eens ergens en het suste ook een beetje ons geweten. De bleke snoeten werden bruine gezonde toeten. De tamtamlodge is echt door hun inzet en met elkaar geworden tot wat het nu is, een heel plezierige camping te midden van een mooi stuk natuur met de juiste sfeer.
Dus meiden nog even een veer , om mee te nemen naar Australie!
het was een ontzettend leuke tijd, de kinderen missen hun supernannies en ik mis jullie ook ontzettend! Ieder dag was het een nieuw avontuur, en nu jullie verdere avonturen...
Jullie zijn echt werelds. kus mir


 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer